back

Як протидіяти торгівлі людьми

31-07-2019 | 10:53

На жаль, це питання не втрачає актуальності в Україні, на Чернігівщині зокрема. Адже лише цього року статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, в області отримали 12 людей.

Учора, 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, в Україні проходили масові інформаційні заходи, як от безкоштовний показ фільму «Жінка в полоні».

Серед тематичних заходів на Чернігівщині — семінар-нарада для директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів соціального обслуговування. Його учасники вкотре обговорили реалізацію державної політики з питань надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, а також поділитися досвідом взаємодії всіх дотичних структур.

Варто зазначити, що важливим аспектом роботи мережі центрів СССДМ у напрямі протидії торгівлі людьми є проведення інформаційних кампаній серед підлітків та молоді груп ризику. Адже негативний вплив від цього явища полягає ще й у поширенні венеричних захворювань, СНІДу, моральній деградації та відчуженості особистості, втраті родинних зв'язків, зруйнуванні суспільної моралі, поширенні депресивних синдромів та суїцидальних тенденцій, зростанні агресивності та жорстокості. Тому саме профілактичній роботі приділяється значна увага.

Нагадаємо основні групи ризику. Це: жінки у віці 18-30 років (у першу чергу, незаміжні, вразливі до сексуальної експлуатації), чоловіки віком 25-35 років (переважно, одружені, вразливі до трудової експлуатації), а також 13-18-річні діти (у першу чергу, дівчатка з неповних та реструктурованих сімей).

Так, спеціалісти центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді постійно проводять лекції, бесіди, тренінги, відеолекторії в навчальних закладах області. Також надають індивідуальні послуги стосовно дотримання правил особистої безпеки під час виїзду на роботу за кордон, визначення легальних роботодавців тощо.

Особи, які постраждали від торгівлі людьми, звернувшись до центру СССДМ, завжди отримають кваліфіковану психологічну, медико-соціальну та юридичну допомогу. 

Контактний телефон Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді: (0462) 77-50-78.

Читати також: Наталія Романова: Поінформованість про проблему торгівлі людьми допоможе вберегтись від потрапляння у сучасне рабство

За матеріалами Чернігівського обласного центру
соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді