back

В ОДА узгодили подальші дії по створенню індустріального парку «Менський»

18-07-2019 | 14:36

Від першого засідання робочої групи з питань створення індустріального парку «Менський» минуло близько двох місяців. За цей час у Менській міській раді визначились з основними напрямками його діяльності та конкретизували місце розташування, а у Департаменті економічного розвитку облдержадміністрації розробили основу концепції цього індустріального парку.

Під час сьогоднішнього засідання робочої групи, яке в облдержадміністрації провела директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик, було деталізовано пункти концепції та узгоджено подальші дії з організації парку.

Так, було визначено, що на Менщині чекають інвесторів, які вкладатимуть кошти у виробництво харчових продуктів та напоїв, науково-дослідницьку діяльність, логістику та надання супутніх послуг, наприклад, у транспортування або складське господарство, у тому числі, у підготовку та зберігання сільськогосподарської продукції.

У ході наради було сформульовано завдання місцевої влади на найближчий час. Зокрема, чітко визначитися з межами відповідної земельної ділянки та її призначенням, з’ясувати потребу і можливість постачання енергоносіїв, узгодити інтереси усіх зацікавлених сторін та винести проект на публічне обговорення та наступні громадські слухання.

Як наголосила Олександра Хомик, більшість із поставлених задач можна вирішувати паралельно, щоб не втрачати час та прискорити введення індустріального парку в дію.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.