back

У Чернігові запрацювала інноваційна школа швейної майстерності

11-07-2019 | 14:58

Для вирішення проблеми кадрів на підприємствах легкої промисловості Чернігова та популяризації затребуваної на ринку праці професії швачки Чернігівська регіональна торгово-промислова палата та «ТК-Стиль» організували професійний освітній проект «Чернігівська інноваційна школа швейної майстерності». Партнер у його реалізації – обласна служба зайнятості.

Фахівці служби зайнятості відвідали швейне підприємство «ТК-Стиль», ознайомилися з його роботою, умовами праці та більш детально дізналися про вимоги до працівників.

Наразі підприємство набирає виробничих обертів, має стабільні замовлення та сучасне технічне обладнання. На фабриці шиють на експорт жіночий одяг. При цьому тут не вистачає швачок. Тому роботу пропонують усім зацікавленим особам без жодних вікових та гендерних обмежень – як випускникам середніх навчальних закладів, які хочуть розпочати свою трудову діяльність, так і тим, хто перебуває в пошуках працевлаштування.

У школі професійної майстерності за 2 місяці можна здобути затребувану на ринку праці професію та приступити до роботи на виробництві. Під час навчання слухачі опанують технологію пошиття одягу, основи матеріалознавства та обладнання швейного виробництва. Половину навчального плану складають практичні заняття на сучасному професійному устаткуванні на базі підприємства під керівництвом досвідчених технологів.

Організатори проекту гарантують учням офіційне працевлаштування, передбачені законодавством соціальні гарантії, а також пакет корпоративних пільг (спеціалізований одяг, безкоштовні обіди, можливість трансферу).

За умови виконання планів на фабриці заробітна плата може сягати до 10 тисяч гривень на місяць.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості