back

У Чернігівській обласній лікарні відкрили кабінет МРТ

05-07-2019 | 15:22

На Чернігівщині триває модернізація закладів охорони здоров’я. В обласній лікарні відсьогодні запрацював сучасний кабінет магнітно-резонансної томографії. Це дає можливість проводити в медзакладі точну діагностику, що дозволить вчасно та якісно проводити лікування хворих. Медобладнання придбано за кошти обласного бюджету на суму 40,4 мільйона гривень.

На відкритті кабінету МРТ були присутні керівники області та міста. Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романова зауважила:

Розвиток медичної галузі неможливий без впровадження нових технологій. Надзвичайно важливо, що обласна лікарня упродовж останніх років системно осучаснюється. На це спрямовуються значні кошти з обласного бюджету. Все заради того, щоб пацієнти мали можливість отримати якісні доступні медичні послуги. Відкриття кабінету МРТ – ще одна значима подія для медичної галузі області.

Варто зазначити, що значно покращилося матеріально-технічне забезпечення практично всіх відділень обласної лікарні. За останні три роки закуплена медапаратура та обладнання на суму понад 80,3 мільйона гривень за рахунок місцевого бюджету. Крім того, залучено майже 20,3 мільйона позабюджетних коштів.

Нагадаємо, в медзакладі майже два роки працює сучасне ангіографічне обладнання у складі відділення інтервенційної кардіології та радіології. Це дозволяє проводити різноманітні складні діагностичні та лікувальні втручання на судинах усіх органів та систем організму, зокрема на серцево-судинній системі, судинах нижніх кінцівок, судинах головного мозку та шиї, судинах внутрішніх органів.

Кардіологічна служба лікарні з травня минулого року працює в ургентному режимі, цілодобово надаючи допомогу хворим з інфарктом міокарда з усієї області. За цей час проведено 430 коронароангіографій, 170 стентувань коронарних артерій, 255 ангіографій нижніх кінцівок та сонних артерій, імплантовано 55 електрокардіостимуляторів тощо.

Завдяки придбаному найсучаснішому ендоскопічному та лапароскопічному обладнанню значно розширився спектр малоінвазивних оперативних втручань. Такі операції проводяться в отоларингології, урології, ортопедії, мікрохірургії ока, хірургії органів травлення, торакальній хірургії, гінекології.

Офтальмологи обллікарні здійснюють мікрохірургічні операції на органах зору, ортопеди-травматологи – ендопротезування колінного та кульшового суглобів, нейрохірурги – надскладні оперативні втручання на головному мозку та периферичній нервовій системі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації