back

Чернігівщина єдиною родиною вшановує пам’ять полеглих воїнів

17-06-2019 | 11:13

Близько 250 батьків та родичів бійців, які загинули в Донецькій та Луганській областях, зібралися сьогодні у Чернігові, щоб разом вшанувати пам'ять своїх рідних, увічнити подвиг героїв – захисників України.

Таку зустріч вкотре ініціювала громадська організація «Єдина родина Чернігівщини», яка об’єднує сім’ї загиблих та всіляко їх підтримує. Проведення заходу організаційно та фінансово підтримала обласна та міська влада.

На початку заходу в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка учасники оглянули пересувну виставку «Сіверщина. Блокпост пам'яті», де представлені портрети та особисті речі загиблих бійців.

Опісля у сквері імені М. Попудренка хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх полеглих воїнів.

Представники органів влади, військовослужбовці, громадськість поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС «Герої не вмирають» та Героям Небесної Сотні.

Нагадаємо, серед Героїв Небесної Сотні троє наших земляків: Андрій Мовчан з Ріпкинського району, Василь Прохорський з Бахмаччини та Віктор Орленко з Ніжинщини.

Російсько-українська війна на Сході країни забрала життя 170 наших земляків, які поховані на території Чернігівської області. Серед втрат також 6 військовослужбовців, померлих під час проходження військової служби. В інших областях України поховано 17 воїнів з Чернігівщини.

Найстарший із загиблих у цій війні – 62-річний технік-механік, доброволець полку «Азов» Олександр Діденко з Бахмача. Наймолодшому бійцю – Сергію Парубцю з с Куликівщини – виповнилося лише 19 років.

Найбільше наших земляків загинули, воюючи з ворогом у складі 1-ї окремої Гвардійської танкової бригади та 13-го окремого мотопіхотного батальйону під час боїв у районі Луганського аеропорту в серпні 2014 року та під Дебальцевим узимку 2015 року. 

Висока громадянська мужність воїнів, їхня відданість Україні та військовій присязі закарбовані в нашій пам’яті навічно.

Героям слава!

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації