back

Плюс 218 правників: в Академії Державної пенітенціарної служби четвертий випуск

14-06-2019 | 15:00

У Чернігові на Пагорбі Слави сьогодні дипломи про освіту вручили 218 випускникам Академії Державної пенітенціарної служби — єдиного в Україні навчального закладу, який готує фахівців з вищою освітою для Державної кримінально-виконавчої служби. Освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста одержали 29 осіб, бакалавра — 189. Вісім відмінників навчання мають дипломи з відзнакою.

У цей особливий день до випускників з напутніми словами звернулися заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, інші почесні гості.

— Де б ви не працювали, завжди пам’ятайте, що форма та офіцерське звання — це не лише привід для гордості, а ще й велика відповідальність. Бо від вас у певній мірі залежить майбутнє України, розбудова правової сучасної європейської держави, де верховенство права — не порожні слова, — звернулася до випускників Наталія Романова.

Святкового настрою учасникам заходу додали виступи ансамблю барабанщиць Академії. Насамкінець — проходження випускників урочистим маршем.

Нагадаємо: навчальний заклад заснований у 1978 році як Чернігівська школа удосконалення начальницького складу міліції. Академію ж Державної пенітенціарної служби було утворено розпорядженням Кабінету Міністрів України 2015 року.

Нині це провідний заклад вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що готує професіоналів у галузях права, цивільної безпеки, психології, економіки на бакалаврському та магістерському рівнях, докторів філософії, які забезпечують реалізацію пенітенціарної політики відповідно до національного законодавства та міжнародних стандартів. Академія надає можливість пройти військову підготовку на відповідній кафедрі, щоб її випускники стали надійним офіцерським резервом Збройних Сил України.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації