back

Молочною продукцією Чернігівщина забезпечується у повному обсязі

30-05-2019 | 10:18

Переробку молока та виробництво молочної продукції в Чернігівській області здійснюють 10 підприємств основного кола статистичної звітності: «Ічнянський завод сухого молока і масла», «Куликівське молоко», Філія «Менський сир» ППКФ «Прометей», «Новгород-Сіверський сирзавод», «Коропський сирзавод» «СИЛ», «Чернігівський молокозавод», «Сосницький сирзавод», «Лосинівський маслосирзавод», «Ічнянський молочно-консервний комбінат», Філія «Ніжинський міськмолзавод» «Аромат». Усі молокопереробні підприємства галузі сертифіковані за принципами міжнародної системи безпечності НАССР.

Асортимент продукції, що виробляється підприємствами області, досить широкий – більше 500 видів. Це і цільномолочна продукція різної розфасовки (молоко, сметана та кисломолочна продукція), масло вершкове фасоване та вагове, йогурти з різноманітними наповнювачами, сирки солодкі, морозиво вагове, сири сичужні більше 50 видів, сухе молоко та вершки, молочні консерви тощо. Виробники молочної продукції забезпечують потреби не лише внутрішнього ринку, але й постійно працюють над розширенням географії експорту власної продукції. Так, 7 із 10 вищезазначених підприємств здійснюють реалізацію продукції не лише в Україні, а й за її межами.

Загалом, як свідчить аналіз балансів попиту і пропозиції, даним видом продукції Чернігівщина забезпечена в повному обсязі.

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації