back

«Майбутнє дитини – майбутнє України»

29-05-2019 | 08:44

27 травня на Чернігівщині стартувала профорієнтаційна акція служби зайнятості «Майбутнє дитини – майбутнє України», приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. Розпочали її Чернігівський міський центр зайнятості, Варвинська та Чернігівська районні філії обласного центру зайнятості.

Під час заходів у розважально-ігровій формі учасники ознайомилися з різноманітними професіями, дізналися, які з них є популярними серед молоді та затребуваними на сучасному ринку праці. Також отримали фахові поради про те, як зробити свідомий вибір професійного майбутнього. Пізнавальною для дітей була й інформація про стан ринку праці та послуги служби зайнятості. Зокрема, щодо допомоги у виборі майбутньої професійної діяльності, сприяння в працевлаштуванні та можливості безкоштовного навчання з метою отримання професії.

Бажаючі мали змогу пройти профдіагностичне тестування та дізнатися про свої професійні нахили та здібності. Для молоді також презентували платформу для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Кожен, у кого є потреба у виборі професії, може пройти тестування в дистанційному режимі в зручний для себе час.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості