back

Чернігівці відзначили 158-у річницю перепоховання Кобзаря

22-05-2019 | 16:02

Сьогодні, 22 травня, минає 158 років з дня перепоховання праху видатного українського митця Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі.

Життя та творчість Тараса Шевченка тісно пов’язані з Чернігівщиною. Останній шлях Кобзаря з Петербурга до Канева проліг через Чернігівську землю. Саме тут він створив ряд своїх безсмертних творів, виконав безліч малюнків та картин. Мальовничий і колоритний Поліський край знайшов своє відображення у поетичних творах та повістях поета, великому листуванні та щоденнику, відомому під назвою «Журнал».

Вшановуючи пам’ять генія українського народу, до його пам’ятника на Валу поклали квіти представники влади, національно-культурних товариств, релігійних організацій та громадськість. До заходу долучилися заступник голови ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, а також учасниці Асамблеї Європейського бюро Міжнародної Ради жінок України, які цими днями перебувають у Чернігові.

Під час меморіального заходу лунали пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні Академічного українського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Крім того, всі охочі мали змогу прочитати поетичні твори Кобзаря та власні патріотичні вірші.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації