back

Керівники області привітали переможців всеукраїнських та міжнародних олімпіад

15-05-2019 | 14:33

Еліта нації, її цвіт та надія, майбутнє України та запорука її успішного розвитку… Ці та інші компліменти лунали сьогодні на адресу 61 переможця учнівських та студентських олімпіад, творчих та інтелектуальних конкурсів під час форуму, що зібрав не лише школярів та студентів, а й їх батьків, вчителів, наукових керівників.

Участь у форумі взяли і голова облдержадміністрації Олександр Мисник та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

— Для кожної країни найбільшу цінність становлять культурні й освічені люди, які знайшли своє місце в житті, сповна реалізували власні творчі й професійні можливості, інтелектуальні та організаторські здібності. Адже саме таким як ви — амбітним і талановитим — у майбутньому належить розбудовувати нашу країну, втілювати у життя найсміливіші ідеї та інновації, — звернувся до молоді голова ОДА.

Олександр Мисник разом з Ігорем Вдовенком вручив юним розумникам грошові винагороди та книгу «Ілюстрована історія Чернігова», а педагогам — почесні відзнаки облдержадміністрації та обласної ради.

Цьогоріч в активі школярів та студентів Чернігівщини 67 дипломів переможців фінальних етапів інтелектуальних змагань: 31 диплом у ІV етапі всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів; 21 диплом у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України; 2 дипломи у ХVІІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості; 13 дипломів у ІХ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Шестеро учнів здобули подвійні нагороди.

Нинішній форум співпав із Днем сім’ї. Тож символічно, що дві родини — Шаповаленків зі Стольного на Менщині та Дорошенків з Прилук — отримали подяку обласного управління освіти й науки, яку вручив начальник управління Микола Конопацький. Цим сім’ям є чим пишатися. Адже Ольга та Інна Шаповаленки та Анастасія Дорошенко — неодноразові переможниці всеукраїнських олімпіад та конкурсів.

Учасники зустрічі спілкувалися, ділилися враженнями від власних звершень і перемог та були одностайними в думці, що талановитою є кожна дитина. Проте талант — це тільки половина успіху. Бо ж за кожним високим досягненням — важка праця як самого учня, так і його наставників та батьків.

Шлях до омріяної перемоги ніколи не буває простим. Мрія стає дійсністю, коли ти над цим невтомно й наполегливо працюєш, — зазначив учень Менської гімназії, переможець III етапу Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції «Хімія» Костянтин Гальос.

Тож мріяти, працювати й не зупинятися на досягнутому — плани на найближче майбутнє не лише Кості, а й усіх учасників форуму — майбутніх видатних науковців та винахідників, молодих людей, яким творити майбутнє нашої держави.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації