back

В Україні стартував безкоштовний навчальний курс про безпечність харчових продуктів

22-04-2019 | 16:04

Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також платформою масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Цей курс простою мовою пояснює:

– що таке нове харчове законодавство України;

– що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

– хто такі оператори ринку;

– що таке простежуваність у харчовому законодавстві;

– що таке НАССР та як його правильно читати.

Курс розроблений, насамперед, для представників бізнесу. Втім, також буде корисним як для фахівців державного сектору в харчовій галузі, так і для конкретного споживача.

Тематика курсу:

1. Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?

2. Базові знання з НАССР: що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.

3. Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

Навчання є повністю безкоштовним. Після його завершення слухачі отримають відповідний сертифікат. Відео-лекції, завдання та форум курсу будуть доступні в будь-який час.

Усі охочі можуть взяти участь, зареєструвавшись за посиланням.

Довідково. Нове харчове законодавство, що сьогодні впроваджується в Україні, ставить нові вимоги перед операторами ринку харчових продуктів, в тому числі і вимоги щодо впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Система НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points) — міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

За інформацією прес-служби головного управління
Держпродспоживслужби в Чернігівській області