back

Лікарю Талалаївської ЦРЛ вручили ключі від квартири

17-04-2019 | 12:00

Лікар-педіатр Талалаївської центральної районної лікарні Інна Антоненко вчора отримала ключі від квартири. Цю почесну місію разом виконали голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник і Талалаївський селищний голова Юрій Величко.

На купівлю житла та його облаштування Талалаївська ОТГ витратила 411 тисяч гривень. Цього року планують придбати ще дві квартири для сімейних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги. Але вже на умовах співфінансування: 500 тисяч гривень з районного бюджету, 205 тисяч — з бюджетів сільських рад. Таким чином місцеве керівництво планує заохотити медпрацівників працювати у районі.

— Медицина має бути максимально наближеною до місця проживання отримувачів відповідних послуг. Нині ж це унеможливлює відсутність потрібних фахівців. Переконаний: такі кроки змінять ситуацію на краще. Тим більше, що якість життя людей є одним з пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на найближчі три роки, — зазначив Олександр Мисник і додав, що вперше за багато років у значній кількості медзакладів проведені реконструкції та ремонтні роботи, придбане потужне медичне обладнання.

Принагідно голова ОДА оглянув встановлення ліфтового обладнання у Талалаївській ЦРЛ. Нагадаємо, в кінці лютого на загальних зборах громади у Талалаївці  Олександр Мисник  пообіцяв, що ліфт у районній лікарні побудують.

Знаю, як радіють цій події і пацієнти, і працівники лікарні: 25 років поспіль тяжкохворих лікарі носили на ношах сходами. Вже за два тижні після проведення низки тестувань і необхідних налагоджувальних робіт, а також косметичного ремонту стін і підлоги біля ліфту, його остаточно запустять, – наголосив голова ОДА.

Під час робочої поїздки до району Олександр Мисник завітав на агрофірму «Горизонт». Господарство займається вирощуванням зернових, технічних та кормових культур. Директору цього сільськогосподарського товариства Ігорю Марченку голова ОДА вручив державну нагороду — почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації