back

У Чернігові стартували триденні навчально-польові збори для одинадцятикласників

16-04-2019 | 14:28

Четвертий рік поспіль на Чернігівщині проходять навчально-польові збори для учнів 11-х класів, що навчаються у закладах загальної середньої освіти обласного підпорядкування. Для старшокласників це унікальна можливість спробувати свої сили у різних видах військово-спортивних змагань, отримати нові знання, вміння та навички, необхідні захиснику Батьківщини.

Урочисте відкриття зборів відбулося сьогодні, 16 квітня, на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Цьогоріч участь у вишколі беруть 234 учасники, серед яких є й дівчата. Вони на практиці закріплюватимуть знання з курсу «Захист Вітчизни».

Привітали школярів начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький, військовий комісар Чернігівської області Олександр Криворучко, учасник антитерористичної операції, представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберт Черешко, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять героїв, які загинули на території Донецької та Луганської областей, та поклали квіти до стели пам’яті загиблих бійців АТО.

Упродовж трьох днів для юнаків та дівчат буде організовано насичену програму не тільки з навчальних занять, а й змістовних патріотичних заходів.

У ході зборів, зокрема, передбачено: практичні стрільби з автомата Калашникова на стрільбищі військової частини в селищі Гончарівське Чернігівського району, презентація роботи реанімобіля. Крім того, учні виконають практичні завдання за сигналом «Тривога», марш-кидок та проведуть військово-тактичну гру, переглянуть художній фільм «Крути 1918».

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації