back

Громадські роботи: соціальна підтримка безробітних та користь для громади

12-04-2019 | 12:22

Організація та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру – одна з низки соціальних послуг, які пропонує служба зайнятості. На думку директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, це не лише дієва форма матеріальної підтримки, а й неабияка користь для громади.

З початку року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 1,3 тисячі безробітних області – на 26% більше, ніж у січні-березні 2018 року. Більшість людей працювали на роботах із впорядкування територій, займалися вирубкою, розчисткою, прибиранням та утриманням у належному стані придорожніх смуг. У зимові місяці 68 осіб розчищали снігові замети. З початком весни 130 громадян взяли участь у посадці лісу в лісгоспах Ріпкинського, Семенівського та Чернігівського районів.

До речі, цього року перелік громадських робіт поповнився ще одним видом – «екологічний захист навколишнього середовища». До таких робіт залучено 121 особу. Вони здійснювали збір вторинної сировини (макулатури, поліетилену та поліетиленових пляшок).

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості