back

Уряд реалізує унікальний проект «Малі міста – великі враження»

12-04-2019 | 08:20

Кабінет Міністрів спільно з органами місцевого самоврядування розширює культурний проект «Малі міста – великі враження», що покликаний показати значний культурний спадок невеликих міст та містечок України, а також залучити можливості децентралізації для перетворення малих містечок на самостійні центри із власним унікальним культурним ресурсом.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман:

Минулого року ми спробували провести такий проект по країні, побачили, наскільки він є унікальним і необхідним, і вирішили цього року його розширити.

Як повідомив міністр культури Євген Нищук, пілотна версія проекту була запущена у 2018 році. Громади подали 153 заявки. Переможці конкурсу отримали фінансову підтримку в розмірі не менш ніж 500 тисяч гривень для реалізації проекту А цього на конкурс у держбюджеті виділено вже 50 мільйонів гривень. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку культурних ініціатив у населених пунктах із населенням до 50 тисяч жителів. Ініціаторами проектів можуть стати як органи місцевого самоврядування, так і юридичні особи, творчі спілки, фізичні особи-підприємці.

Прем’єр-міністр повідомив, що торік у межах проекту провели 10 культурних подій на місцях, тоді як цьогоріч підтримка на грантовій основі дасть можливість провести близько 100 таких подій, які об’єднають сотні тисяч людей.

Департамент інформації та комунікацій
з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України