back

Область отримає кошти на покращення доступу до Інтернету в закладах освіти

09-04-2019 | 11:21

Як повідомили у профільному управлінні Чернігівської ОДА, в області комп’ютеризовані всі заклади загальної середньої освіти. Загалом встановлено 651 навчальний комп’ютерний комплекс, у тому числі в сільській місцевості — 326. Кількість учнів на один ПК — 9.

Цього навчального року до Інтернету стовідсотково підключені міські заклади загальної середньої освіти, 99,7% — у сільській місцевості, створені офіційні веб-сайти. Забезпечено понад 300 одиницями комп’ютерної техніки 72 заклади позашкільної освіти.

Крім того, на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів області у 2019 році виділено більше 25,6 мільйона гривень, зокрема на комп’ютерне обладнання — майже 9 мільйонів (постанова Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 року № 130).

До речі, на інтернетизацію та комп’ютеризацію Уряд додатково спрямує в регіони мільярд гривень. Відповідну постанову Кабмін прийняв 3 квітня.

— Нині є школи, які взагалі не мають доступу до Інтернету, а в половині українських шкіл швидкість підключення становить менше 10 Мбіт/с. Це означає, що там неможливо використовувати Інтернет для роботи з будь-яким освітнім контентом. Тому наше завдання — провести Інтернет у ті заклади, де доступу взагалі немає, а також забезпечити швидкість підключення для інших закладів не менше 30 Мбіт/с, для опорних закладів та великих шкіл — до 100 Мбіт/с, — коментує Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що сума в 700 мільйонів гривень для виконання цього завдання сформувалася після тривалих консультацій, зокрема з Офісом ефективного регулювання.

— Супутнє завдання — забезпечити для шкіл співвідношення бодай один комп’ютер на 10 учнів. Хочу повідомити, що в Україні наразі є 413 шкіл, де взагалі відсутні комп’ютери, що використовуються в освітньому процесі, — зазначила Лілія Гриневич і додала, що змінити ситуацію допоможуть 300 мільйонів гривень.

Розподіл коштів відбуватиметься за визначеним заздалегідь алгоритмом, що допомагає уникнути зловживань. Детальніше за посиланням.

За матеріалами Управління освіти і науки
Чернігівської облдержадміністрації,
Міністерства освіти і науки України