back

Чернігівщина налагоджує культурні зв’язки з Австрією

03-04-2019 | 17:35

У ході візиту до Чернігівської області Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер разом з Директором австрійського культурного форуму в Києві Ульфом Хаусбрандтом зустрілися з представниками культурного загалу області.

Учасники зустрічі обговорили основні аспекти співробітництва між закладами культури Чернігівщини та Австрії. Зокрема, мова йшла про участь творчих колективів і митців обох країн у спільних заходах у рамках Двостороннього року культури, який проходить цьогоріч.

Так, нещодавно в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відкрилася книжково-ілюстративна виставка «Вітання з Австрії / Grüße aus Österreich», де демонструються книги з історії та культури цієї країни. Видання представлені у перекладі на різних мовах.

У планах – обмін творчими колективами і солістами театральних та філармонійно-концертних закладів Сіверщини й Австрії, в тому числі участь фольклорних колективів області у проведенні Днів української культури в цій країні та запрошення австрійських митців на Міжнародний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Серед пропозицій – розширення співпраці бібліотечних закладів: обмін сучасними друкованими виданнями в українсько-австрійському перекладі, проведення літературних вечорів до ювілейних дат видатних літераторів. Крім того, організація в музеях тематичних виставок з нагоди державних свят. Також розширення двостороннього обміну у сфері декоративного мистецтва, зокрема проведення виставок вишиваних робіт, інших витворів майстрів народного мистецтва, фотовиставок тощо.

Також для налагодження співробітництва в напрямку розвитку сільського зеленого, фестивального, інших видів туризму планується започаткувати проведення обмінних рекламно-інформаційних турів, семінарів, конференцій, участь у міжнародних виставках-ярмарках туризму, укладання двосторонніх міжрегіональних угод про співпрацю в туристичній галузі.

До речі, у жовтні минулого року в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм у рамках творчого проекту «Камерний абонемент» виступав віолончеліст із Австрії – Майнхард Холлер. Саме з концертної програми в Чернігові розпочався його гастрольний тур Україною.

Серед музейних колекцій із зібрання Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського є декілька груп, які представляють старожитності та меморії, які пов’язані з історією Австрії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації