back

На Чернігівщині триває будівництво спортивних об’єктів

01-04-2019 | 15:33

За три роки в країні відновлено та збудовано 2650 об’єктів спортивної інфраструктури. Такі цифри озвучив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Це стало можливим, у точу числі, завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом України: на місця передані фінансово підкріплені повноваження, що дозволяють ефективно інвестувати у всебічний розвиток людини – в освіту, культуру, спортивну галузь.

Крім того, на відродження спортивної інфраструктури щороку в регіони спрямовується не менше 10% коштів Державного фонду регіонального розвитку. За останні три роки ця сума склала понад 1 мільярд гривень. Кошти використані на відновлення і будівництво юнацько-спортивних шкіл, тренувальних майданчиків, спорткомплексів, стадіонів тощо.

На Чернігівщині у 2016-2018 роках лише за рахунок коштів ДФРР на реалізацію проектів у сфері спорту спрямовано 31,8 мільйона гривень.

У тому числі значні кошти вкладаються в реконструкцію стадіону СДЮШОР з футболу «Юність» у місті Чернігові та переобладнання кінотеатру «Літній» під спортивний зал у місті Новгород-Сіверський. Загалом на цих об’єктах освоєно близько 29,5 мільйона гривень (з державного бюджету – 26,6 мільйона гривень, з місцевих бюджетів – майже 2,9 мільйона). Їх реконструкція продовжиться і у 2019 році. На «Юність» із ДФРР очікується 23,3 мільйона гривень. Також найближчим часом на погодження до Мінрегіону буде направлено і пакет документів стосовно спортзалу в Новгороді-Сіверському.

Окрім того, в області реалізується державна програма «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». Минулоріч на умовах співфінансування з державного (8,7 мільйона гривень) і місцевих (майже 7 мільйонів гривень) бюджетів збудовано 11 міні-футбольних полів зі штучним покриттям.

Ще 11 міні-футбольних полів заплановано відкрити цього року. Зокрема, на це з держбюджету вже передбачено 7,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, покращення якості життя – один з пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки.

Довідково. На Чернігівщині функціонують 27 стадіонів, 405 спортивних залів, 9 критих плавальних басейнів (три 25-ти метрових), 891 відкритих ігрових спортивних майданчиків (52 із синтетичним покриттям), 374 майданчики з тренажерним обладнанням, 689 футбольних полів, 5 лижних баз, 4 веслувальні бази, 1 водно-спортивна та 1 кінно-спортивна бази, 66 стрілецьких тирів та 81 тренажерний зал. Із 2836 спортивних споруд 1683 пристосовані для занять осіб з інвалідністю.

За інформацією Департаменту сім`ї, молоді
та спорту Чернігівського облдержадміністрації