back

Замість конструктивного діалогу — обопільні звинувачення, — Олександр Мисник щодо кризи на ДП «Чернігівторф»

26-03-2019 | 16:45

Державне підприємство «Чернігівторф» є стратегічним для економіки Чернігівщини, адже в області зосереджено понад 12% запасів українського торфу. Про це на нараді з питань виведення з кризового стану «Чернігівторфу» зауважив голова облдержадміністрації Олександр Мисник.

Однією з вагомих причин цієї кількарічної кризи є відсутність керівника, який працював би на постійній основі і відчував би відповідальність за результати своєї роботи — на цьому наголошували директори Смолинського та Ірванцівського торфозаводів Валентина Огієнко та Юрій Журавльов. Разом зі своїми колективами вони заперечують проти призначення на посаду директора ДП «Чернігівторф» Іллі Рокоче, кандидатуру якого пропонує державний концерн «Укрторф».

Не погодила дане призначення й облдержадміністрація, аргументуючи це тим, що час виконання обов’язків директора Іллею Рокоче позначився соціальною напругою і протестними акціями, викликаними зростанням заборгованості із заробітної плати та невиконанням контрактних зобов’язань підприємства.

З іншого боку держконцерн «Укрторф» не зголосився на запропоновану облдержадміністрацією кандидатуру Григорія Манойла. Тож нині обов’язки директора ДП «Чернігівторф» тимчасово виконує Юрій Бондаренко. Проти його роботи не заперечують директори та колективи заводів, а от в «Укрторфі» її вважають незадовільною.

Під час сьогоднішньої наради розмова про керівника «Чернігівторфу» зайшла у глухий кут.

Замість конструктивного діалогу ми почули лише обопільні звинувачення, — констатував Олександр Мисник. — Нам не вдалося перервати цей біг по колу. Тож далі всі ми маємо подумати і знайти таку кандидатуру, яка б влаштувала усі сторони конфлікту. Облдержадміністрація готова розглядати будь-які пропозиції з цього приводу.

Додаткової гостроти конфлікту надало питання виділення на підтримку торфовиробників області 15 мільйонів гривень. Голова облдержадміністрації доручив Департаменту економічного розвитку підготувати відповідний лист до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо надходження зазначених коштів.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.