back

Відбулося обговорення антикорупційної програми

25-03-2019 | 16:43

Антикорупційна програма обласної державної адміністрації на 2019 –2020 роки розроблена на виконання статті 19 Закону України «Про запобігання корупції» та постанови Кабміну № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції». Сьогодні під час зустрічі з громадськістю та представниками органів влади її проект презентував головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату ОДА Іван Вересоцький.

Програма розрахована на два роки. Адже за рік виконати її неможливо, наголосив Іван Вересоцький: процедура затвердження та погодження може затягнутися на невизначений термін.

Документ складається з наступних розділів:

– визначення засад загальної відомчої політики щодо запобігання та протидії корупції у відповідній сфері, заходи з їх реалізації, а також з виконання антикорупційної стратегії та державної антикорупційної програми;

– оцінка корупційних ризиків у діяльності обласної державної адміністрації, причин, що їх породжують, та умов, що їм сприяють;

– навчання та заходи з поширення інформації щодо програм антикорупційного спрямування;

– процедури щодо моніторингу, оцінки виконання та періодичного перегляду програми.

Антикорупційна програма може переглядатися у разі прийняття нової стратегії та державної антикорупційної програми протягом 30 календарних днів з дня набрання ними чинності. Також серед можливих причин — недостатня дієвість визначених заходів або ж надання Нацагентством з питань запобігання корупції пропозицій щодо удосконалення її положень.

Рішення про внесення змін до вже затвердженої програми приймає голова обласної державної адміністрації.

За результатами сьогоднішнього обговорення рекомендовано затвердити винесений на публічне громадське обговорення проект Антикорупційної програми на 2019 - 2020 роки.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації