back

У Чернігові відбулася виставка-форум «Я – PROFI»

25-03-2019 | 11:20

Яку професію обрати, щоб потім робота приносила задоволення? Де навчатися, аби здобути сучасну та актуальну освіту? Що пропонують випускникам освітні заклади Чернігівщини? Отримати відповіді на ці та інші запитання можна було 21 березня на виставці-форумі «Я – PROFI», що відбулася в Чернігові за участю фахівців обласного та Чернігівського міського центрів зайнятості.

До речі, захід подібного формату пройшов у Чернігові вперше. В Обласному молодіжному центрі були представлені тільки професійні та професійно-технічні навчальні заклади області. Їх на Чернігівщині налічується 14, з яких 5 знаходяться в обласному центрі. Здобувати освіту в них можна після 9-го, 11-го класів, а також у дорослому віці. Наприклад, за направленням служби зайнятості. Йдеться про підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних.

Професійно-технічні заклади презентували і викладачі, і учні, які там навчаються. Близько двох тисяч старшокласників мали змогу не лише почути, а й побачити, з чим матимуть справу під час навчання. Їм демонстрували відеоролики про навчальні заклади; обладнання та інструменти, з якими треба буде працювати; вироби, зроблені руками учнів. Ознайомитися з особливостями професій можна було під час майстер-класів.

Розібратися з тенденціями на сучасному ринку праці та як зробити правильний вибір професійного майбутнього старшокласникам допомагали фахівці обласного та міського центрів зайнятості. В окремій локації всі охочі могли отримати консультації щодо вибору професії та пройти профдіагностичне тестування, аби визначити власні здібності та нахили.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості