back

У Новгороді-Сіверському відкрилася виставка «Символ твоєї свободи»

22-03-2019 | 16:07

Експозиція розміщена в Новгород-Сіверському історико-культурному музеї-заповіднику «Слово о полку Ігоревім». В офіційному відкритті виставки, яке відбулося вчора, 21 березня, взяли участь Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко, представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко, місцеві науковці, учнівська молодь та громадськість.

Експозиція складається з інформаційно-просвітницьких стендів, які створив авторський колектив науковців з Українського інституту національної пам’яті. Цей проект відображає історію Державного Герба України, зокрема, дає можливість простежити еволюцію цього державного символу від часів Русі до сьогодення. Виставка присвячена роботам Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших.

– Своєю кропіткою працею, в тому числі, над створенням подібних тематичних виставок науковці Українського інституту національної пам’яті  дають можливість кожному бажаючому доторкнутися до живої криниці історії нашого народу та символів його державності, – зазначив Олег Бондаренко.

Екскурсію для учасників заходу провів Сергій Бутко. Він також подарував музею книгу «Усвідомлення Голодомору 1932-1933 рр.: Чернігівщина», яку написав разом з іншим працівником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Горобцем.

Виставка «Символ твоєї свободи» працюватиме на другому поверсі у приміщенні музею-заповідника на території Спасо-Преображенського монастиря упродовж тижня. Її організатори запрошують усіх бажаючих ознайомитися з експозицією та доторкнутися до глибокого коріння нашої духовності і державності.

 

За інформацією Новгород-сіверської міської ради