back

Реконструкція школи в Корюківці: покращуємо якість освітніх послуг

21-03-2019 | 12:46

Один із проектів, який увійшов до Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 роки, реконструкція із впровадженням енергоефективних заходів Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

Проектом передбачено створення нового освітнього середовища у громаді на базі навчального закладу, який у перспективі стане основною школою Корюківської ОТГ та надаватиме якісні освітні послуги для понад 1,1 тисячі учнів з міста Корюківка та навколишніх сіл. Проект реалізується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Загальна кошторисна вартість проекту – 68,3 мільйона гривень. Роботи проводитимуться почергово: I черга – зовнішнє утеплення; II – заміна покриття, зовнішніх вікон та дверей; III – внутрішнє опорядження та заміна інженерних мереж з улаштуванням індивідуального теплового пункту.

Минулого року було розпочато реалізацію першої та другої черг проекту, використано 16,5 мільйона гривень, з яких 13,5 мільйона – кошти ДФРР. Були виконані роботи з утеплення приміщення, заміни вікон, дверей та даху школи.

Внутрішнє опорядження та заміну інженерних мереж з улаштуванням ІТП планують виконати впродовж 2019-2020 років.

Цьогоріч проект включено до Переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. У разі його затвердження Мінрегіоном фінансування за кошти ДФРР складе 18 мільйонів гривень. Співфінансування з місцевого бюджету – 8,4 мільйона гривень.

З ходом реконструкції навчального закладу днями ознайомилися директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик.

Нагадаємо, що План перспективного розвитку Чернігівщини складається з п’яти основних пріоритетів:

  • агропромисловий сектор;
  • якість життя (освіта, медицина, дороги);
  • створення умов для малого та середнього бізнесу;
  • інновації;
  • туризм.

За інформацією Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації