back

Німецькі журналісти спілкувались із представниками «Єдиної родини Чернігівщини»

19-03-2019 | 09:30

Об’єктивно, неупереджено та правдиво розповісти світовій спільноті про події на сході України: з такою метою відбулася вчора, 18 березня, зустріч німецьких медійників з чернігівськими родинами загиблих на сході країни бійців.

За словами журналіста німецького щотижневика «Die Zeit» Аліси Бота, український досвід потрібний іншим країнам. Особливо такий, як на Чернігівщині, коли об’єднаних горем людей єднають подальші спільні справи.

— Ідея написати про долі загиблих бійців виникла випадково під час відвідин Херсону. Побачена там Алея Героїв надихнула для створення такого матеріалу. Розумію, що це дуже відповідально. Але люди саме через такі історії мають пам’ятати, що зовсім поруч ведуться військові дії. Наша розмова не про політику, а про героїв, які за незалежність та цілісність своєї країни віддали власне життя, — зазначила німецька журналістка.

Під час спілкування закордонні гості також дізналися про створення та діяльність громадської організації «Єдина родина Чернігівщини». Її голова Микола Шанський наголосив, що «тут немає полковників, учителів чи артистів, є лише матері, батьки, дружини та сестри». Головне — члени організації не дають залишитися один одному сам-на-сам зі своїм горем. Вони постійно співпрацюють з волонтерами та допомагають бійцям на передовій.

Присутні на зустрічі батьки сподіваються: історії їхніх синів, що будуть надруковані у Німеччині, донесуть широкому загалу трагічність подій на сході України.

Департамент інформаційної діяльності та
 комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації