back

Чернігівська область очолила всеукраїнський рейтинг здійснення державної регуляторної політики

18-02-2019 | 09:53

Державна регуляторна служба України проаналізувала стан дотримання органами виконавчої влади 25-ти регіонів України вимог державної регуляторної політики у 2018 році.

Реалізація такої державної політики є дієвим інструментом досягнення балансу інтересів між державою, підприємцями і споживачами, запорукою зменшення бюрократичного навантаження на малий бізнес, а також забезпечення формування конкурентоздатного підприємницького-середовища.

Саме тому зусилля Чернігівської облдержадміністрації спрямовуються на зменшення втручання органів виконавчої влади у діяльність суб'єктів господарювання, усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у розвитку бізнесу.

Як результат, у підсумковому рейтингу Чернігівська область другий рік поспіль посіла 1 місце. За даними моніторингу: минулого року підготовка проектів регуляторних актів здійснювалась виключно у відповідності з планами; подані на погодження проекти регуляторних актів відповідали принципам державної регуляторної політики; всі регуляторні акти приймалися виключно після погодження з Державною регуляторною службою України.

До речі, вся інформація, що стосується реалізації регуляторної політики в Чернігівській області, оприлюднюється на офіційному веб-сайті облдержадміністрації в рубриці «Регуляторна діяльність»

За інформацією Департаменту економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації