back

На Чернігівщині освоюють нову модель ЕСКО-договорів

14-02-2019 | 10:57

У Ніжині укладено два енергосервісні контракти за моделлю поглибленого партнерства, відповідно до якої замовник співфінансує комплексні енергоефективні заходи на об’єкті та залишає частину економії на свою користь.

При цьому експерти Проекту ПРООН «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО» надають постійну підтримку та консультації під час підготовки та реалізації таких договорів.

Так, за умовами згаданих контрактів ЕСКО-інвестор планує встановити індивідуальні теплові пункти (ІТП) у ніжинській школі № 9: в основній будівлі та у спортивному комплексі.

У свою чергу, Управління освіти Ніжинської міської ради за кошти міського бюджету має намір замінити вікна на металопластикові.

Завдяки саме поглибленому ЕСКО-партнерству в закладі буде впроваджено не один, а відразу кілька енергоефективних заходів.

Окрім цього, у Ніжині підписано ще три контракти за звичайною ЕСКО-моделлю (гімназія № 3, школа № 1, школа № 16), де інвестор зобов’язується встановити ІТП з погодним регулюванням та диспетчеризацією і досягти не менше 20% економії теплової енергії.

Отримати експертні консультації з питань впровадження ЕСКО можна у Всеукраїнському центрі з питань енергосервісу за телефонами: (063) 419-39-37, (068) 732-44-18, (066) 154-55-42, або e-mail: [email protected].

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації