back

Центру реабілітації учасників бойових дій потрібні кошти на ремонт та розширення штату

07-02-2019 | 09:22

За рішенням п’ятнадцятої сесії Чернігівської обласної ради 4 жовтня минулого року на базі колишньої Вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці створений обласний Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих.

Наразі у Центрі працює чотири кабінети, де проводиться комплексна психологічна діагностика, надаються консультації фахівців психологічної служби та послуги з масажу. Окрема кімната облаштована для потреб дітей учасників бойових дій. У штаті Центру 14 працівників. Втім, за словами керівника закладу Віктора Мозгового, фахівців не вистачає. Та й будівля потребує капітального ремонту. Аби працювати на повну, потрібні додаткові приміщення.

Ці та інші проблемні питання розглянули вчора, 6 лютого, на засіданні спеціально створеної робочої групи, яке провів радник голови Чернігівської облдержадміністрації, заступник керівника робочої групи Володимир Ткач.

Першочергово для початку реконструкції приміщень Центру потрібен робочий проект, розробка якого вимагає часу і коштів — більше двох мільйонів гривень. Тому вирішили розробити ескізний проект, вартість якого становить близько 250 тисяч гривень. Аби не втрачати час, слід паралельно працювати над робочим. Наприклад, робити зйомку території (а це чотири гектари).

Учасники засідання обговорили й доцільність опалювання приміщень, які не використовуються. І прийняли рішення зекономити. На збереженні будівлі це ніяким чином не відіб’ється.

Варто зазначити, що вже узгоджена нова структура Центру, яка включає 40 штатних одиниць. Відтак, головний розпорядник коштів — Департамент соціального захисту населення ОДА — направить лист до обласної ради щодо виділення суми, необхідної для утримання закладу.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації