back

На Чернігівщині захворюваність на грип та ГРВІ нижче епідпорогу на 31,2%

05-02-2019 | 12:47

Про це днями повідомили на черговому засіданні профільного оперативного штабу. Як зазначив заступник начальника Управління охорони здоров’я ОДА Володимир Пулін, за 5 тиждень цього року в області захворіли 6935 осіб, з них 3630 — діти. Госпіталізовано 306 осіб, зокрема 179 дітей. За цей період перевищення епідемічного рівня зареєстровано у Новгород-Сіверському, Прилуцькому, Варвинському, Сновському та Корюківському районах, а також у Прилуках.

У Чернігові захворіли 1876 осіб, в тому числі 892 дитини. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 36,4%. Госпіталізовано 72 людини, з них 35 дітей.

В області з початку епідсезону від ускладнень грипу померло одинадцятеро людей (по одному випадку в Бахмацькому, Городнянському, Менському, Семенівському районах, два випадки у Борзнянському районі та п’ять у Чернігові).

Варто зазначити, що з початку епідсезону 2018-2019 років у вірусологічній лабораторії досліджено біологічний матеріал від 113 хворих жителів області на ГРВІ та з підозрою на грип. У 73 випадках виділено віруси грипу.

Лікарі кажуть, що невластиве для зими потепління сприяє розмноженню мікроорганізмів. Тож радять громадянам поберегти себе та дотримуватись елементарних правил гігієни.

Втім, єдиним дієвим захистом від грипу є профілактична вакцинація. Щоб зробити щеплення, слід звернутися до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації