back

Запрацював Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих

23-01-2019 | 12:13

Днями на базі Чернігівського обласного Центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих закладу відбулася презентація проекту «Захисти свою родину».

Нагадаємо, установа створена за результатами п’ятнадцятої сесії Чернігівської обласної ради 4 жовтня минулого року на базі колишньої Вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

За словами керівника закладу Віктора Мозгового, першочергово відремонтували покрівлю, відновили електропостачання та опалення в приміщеннях.

Днями на базі закладу відбулася презентація проекту «Захисти свою родину».

Впровадження цього навчально-тренінгового заходу матиме  особливий вплив на фізичне та морально-психологічне відновлення здоров’я не лише наших захисників, які повернулися із зони бойових дій, а й членів їх родин та сімей загиблих героїв. Реалізація цієї ініціативи відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету фонду проекту «Бюджет участі» у місті Чернігові.

Наразі у Центрі працює чотири кабінети, де проводиться комплексна психологічна діагностика, надаються консультації фахівців психологічної служби та послуги з масажу. Окрема кімната облаштована для потреб дітей учасників бойових дій. Штатна чисельність працівників Центру сьогодні складає 14 осіб.  

У планах на майбутнє – суттєве розширення штату та покращення матеріально-технічного забезпечення, облаштування палат денного стаціонару, фізіотерапевтичного відділення, встановлення ортопедичного комплексу, щоб Центр міг обслуговувати приблизно 50 осіб щодня. Керівництво закладу має намір також здійснити благоустрій прилеглої до будівель території, що може стати частиною терапії для воїнів АТО/ООС.

За повідомленням Чернігівської обласної ради