back

Різдвяна радість для сотень дітей прифронтової зони Донбасу

16-01-2019 | 17:38

Із 14 січня Чернігівський обласний театр ляльок імені Олександра Довженка безкоштовно демонструє виставу «Ангелик, що загубив зірку» в Авдіївці, Мар’їнці, Попасній, Торецьку, Бахмуті, Лисичанську, Соледарі та Рубіжному, що на Донеччині. Лише в Авдіївці виставу відвідали майже півтисячі дітей прифронтової зони.

Покази проходять за підтримки Чернігівської облдержадміністрації в рамках національного мистецького проекту «Арт-Перемир’я». Його заснував режисер Максим Добролюбов у жовтні минулого року за сприяння командувача операції об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва та Міжнародного благодійного фонду «Українське виконавське мистецтво». Проект уже гучно заявив про себе серією значних культурних подій у прифронтовій зоні Донбасу.

Виставу «Ангелик, що загубив зірку» було вибрано для показу дітям війни як найкращу дитячу виставу України. У листопаді 2018 року саме вона отримала перемогу у відповідній номінації на Всеукраїнському фестивалі-премії «ГРА».

— Головна мета проекту — відродження та підтримка національної культури та традицій на українському Донбасі. У найближчі дні майже три тисячі дітей війни з восьми прифронтових міст переглянуть чудову виставу Чернігівського театру ляльок «Ангелик, що загубив зірку». Ангелик «Арт-Перемир’я» навчає дітей бути добрими, радісними, дарує їм справжнє свято, вчить любити Україну, рідну мову. Це перемога Ангелика над війною. Перемога добра над злом. Ми віримо у цю перемогу, — сказав координатор проекту Борис Кутовий.

Департамент культури і туризму, національностей
та релігій Чернігівської облдержадміністрації