back

Кулінарний майстер-клас для безробітних жінок

04-01-2019 | 14:06

У рамках культурно-просвітницького проекту «Збережемо традиції предків» служба зайнятості провела семінар для безробітних жінок, які перебувають на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості. Родзинкою заходу, що відбувся на базі Чернігівського центру професійно-технічної освіти, став майстер-клас з випікання млинців.

— Започаткувавши два роки тому культурно-просвітницький проект «Збережемо традиції предків», обласна служба зайнятості долучилася до відродження, збереження та популяризації українських традицій, — зазначила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка. — Відтак, для безробітних проводяться тематичні інформаційно-просвітницькі та навчально-практичні семінари, майстер-класи, засідання жіночих клубів тощо. Такі заходи зазвичай проходять за участю народних майстрів. Адже саме вони є справжніми хранителями українських традицій та найбільшими знавцями своєї справи.

Оскільки семінар проведений напередодні одного з найвеличніших християнських свят — Різдва Христового, учасників заходу ознайомили з його історією та звичаями святкування. Не забули і про різдвяні страви: на кулінарному майстер-класі вчили готувати 15 видів млинців.

Фахівці служби зайнятості стверджують, що захоплення кулінарією можна з легкістю перетворити на улюблену роботу. І тут у нагоді може стати служба зайнятості, організувавши безробітним професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації. Здобути затребувану на ринку праці професію, зокрема й кухаря або кондитера, можна в будь-якому віці за короткий термін та ще й безкоштовно. Професійне навчання організовується під гарантоване працевлаштування. Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, безпосередньо у роботодавців та в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, що наразі діють в 11 областях України.

Сьогодні служба зайнятості пропонує послуги з профнавчання не лише зареєстрованим безробітним. Громадяни віком старше 45 років, особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасники АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці можуть отримати ваучер на навчання. Починаючи з 2013 року, в області видано 690 таких ваучерів, зокрема 17 — минулого року.

Загалом протягом 2018 року послугами служби зайнятості в області скористалися 34,4 тисячі безробітних. З них 11 тисяч працевлаштовані. Зокрема 25 безробітних стали підприємцями (отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи), 2,7 тисячі — направлені на професійне навчання та 6,4 тисячі — залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості