back

Олександр Мисник: Моя мета — створити належні умови, аби молодь залишалася на Чернігівщині

22-12-2018 | 13:50

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник подякував юній художниці Богдані Єсипенко, робота якої стала основою нового дизайну офіційної листівки ОДА.

Відтепер на вітанні від найвищого органу виконавчої влади буде зображена картина «Пори року», а не будівля адміністрації.

— Нова листівка — не просто гарна картинка — це можливість показати всьому світу повноту багатства Чернігівщини — родючу землю, працьовитих і талановитих людей, духовні скарби. Пишаюся тим, що роботу обдарованої Богдани Єсипенко побачать поза межами Чернігова — всюди, куди ми надсилатимемо новорічні і різдвяні привітання — Адміністрацію Президента України, головам обласних адміністрацій, в дипломатичні представництва. Пишаюся талантом юної художниці та вважаю своїм обов’язком підтримувати своїх, а особливо талановиту молодь. Моя мета — створити належні умови в регіоні, аби молоді люди лишались на батьківщині і знаходили кращу долю саме тут, вдома, на Чернігівщині, — зазначив голова ОДА.

Авторка малюнку — випускниця Чернігівської дитячої художньої школи. У планах дівчини продовжити навчання у спеціалізованому виші та спробувати свої сили в різних техніках живопису. До слова, Богдана також є однією з найталановитіших писанкарок області. Займається художниця й іконописом.

— Мені цікаво все. Приступаючи до нової роботи, я досить часто не знаю, що буде в кінцевому результаті. Так було, коли писала картину, що стала основою листівки.
Просто на хвилину уявила Україну. А це, перш за все,— люди та родюча земля. Відтак, ми можемо побачити працю в полі впродовж трьох сезонів. І особливо приємну пору року — зиму: час свят, традицій та відпочинку, — пояснює Богдана Єсипенко.

Такий підхід зробив листівку універсальною та актуальною протягом усього календарного року.

На знак вдячності Олександр Мисник вручив художниці маркери, про які вона мріяла, пензлі та скетч-бук.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю чернігівської облдержадміністрації