back

У навчальних центрах триває підготовка оперативного резерву першої черги

19-12-2018 | 17:00

Добігають кінця збори резервістів першої черги, що розпочались із введенням воєнного стану.

Метою підготовки резервістів є відновлення навичок військовозобов’язаних, а також навчання гостродефіцитним спеціальностям для забезпечення військ професійно підготовленим персоналом, – зазначив сьогодні під час брифінгу у 169 навчальному центрі начальник Управління підготовки персоналу Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Микола Губінь.

Він повідомив, шо до восьми навчальних центрів Збройних Сил України направлено більше трьох тисяч військовозобов’язаних із усіх областей країни. Підготовку організовано за 42 військово-обліковими спеціальностями та більше ніж 120 різними спеціалізаціями (посадами).

З метою більш якісної підготовки резервістів начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення військового стажування на первинних командних посадах у навчальних центрах до 250 курсантів вищих військових навчальних закладів.

Спілкування з військовослужбовцями засвідчило, що серед них немає байдужих і всі готові захищати Батьківщину, – наголосив полковник Микола Губень. – Зазначене навчання забезпечує підтримання раніше набутих навичок, що дає можливість виконати не тільки поставлене завдання, але й зберегти своє життя. Для цього у програмах підготовки введено такі предмети навчання як безпека бою та виживання.

До речі, у кожній навчальній частині створено спеціалізовані смуги перешкод, на яких виконуються вправи із підвищеним фізичним та психологічним навантаженням, що враховують особливості ведення бойових дій для кожного виду (роду) військ.

Отримані резервістами навички є запорукою успішного виконання бойових завдань.

 

За інформацією Управління зв’язків
з громадськістю Збройних Сил України