back

Новини з ОТГ: раціональне використання державних коштів та сучасні ідеї

17-12-2018 | 10:58

Чим жили об’єднанні територіальні громади області останнім днями – у короткому дайджесті.

Носівська та Мринська ОТГ

На Носівщині подружжя лікарів – Олександр і Яна Шевцові – отримали ордер на новеньке житло, придбане за кошти з місцевого бюджету.

— Це була ініціатива громад – Носівської та Мринської. Також було співфінансування з району. Головна мета – затримати хорошого лікаря в населеному пункті, адже, якщо це не обласний центр, то ніхто не хоче залишатись. Житло – дуже гарна мотивація для лікаря. І найголовніше – громада отримує якісну послугу, — розповідає голова Носівської громади Володимир Ігнатченко.

Срібнянська ОТГ

Срібнянське КП «Комунгосп» одержало два нових трактори. Техніка, загальною вартістю 1,62 мільйона гривень, придбана за рахунок субвенції з державного бюджету для соціально-економічного розвитку окремих територій.

З часом планується придбати додаткове обладнання, яке використовуватиметься для різноманітних робіт з благоустрою, а також надання комунальниками платних послуг іншим підприємствам і жителям району.

Любецька ОТГ

Парк комунальної техніки поповнився і в Любецькій ОТГ. За кошти субвенції було придбано два трактори з додатковим обладнанням (причепом, щіткою, подрібнювачем відходів деревини, ковшем для сипучих матеріалів, переднім відвалом, трикорпусним плугом, косаркою, екскаваторним обладнанням). Усе разом обійшлось у 1,7 мільйона гривень. Окрім того, за 308 тисяч гривень купили асенізаційну машину.

Технічні обновки вже випробували під час прибирання снігу.

Михайло-Коцюбинська ОТГ

У листопаді команда Михайло-Коцюбинської селищної ради стала переможцем «Школи місцевого самоврядування DESPRO 2018». Приз — впровадження на території громади геоінформаційної системи обліку активів громади, створеної компанією SOFTPRO.

Завдяки цьому буде проведено інвентаризацію комунального майна та інших об’єктів громади, земель всіх видів тощо.

Сновська ОТГ

У Сновську реконструюють нежитлове приміщення та створять там публічний багатофункціональний комунікативний центр розвитку — лофт-центр.

Подібні лофт-центри для роботи із соціально активними верствами населення на Чернігівщині ще не створювалися. Очікується, що новий центр стане основою для туристичного кластера.

Всередині ймовірно буде коворкінг-центр, бізнес-інкубатор, клуб підприємців, туристично-інформаційний центр, центр спортивних єдиноборств, інтерактивний музей залізничної станції, театр моди та танцю, центр історичного костюма, творчі майстерні, міні 3-D кінотеатр, комунальний хостел, ділові офіси тощо.

Бюджет проекту за попередніми підрахунками на 2019 рік складає понад 11 мільйонів гривень (кошти ДФРР — 79%), на 2020 заплановано залучити близько 11 мільйонів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації