back

Жоден перевізник області не має права відмовити пільговикам у безкоштовному перевезенні

11-12-2018 16:41

Ситуацію з автоперевезеннями пільговиків області розглянули учасники наради, яку днями провела перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

В обговоренні нагальних проблем та шляхів їх вирішення взяли участь заступник голови ОДА Наталія Романова, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних та контролюючих органів, автоперевізники, пільговики та громадськість.

Відповідно до законодавства України перевізники, які працюють на автобусних маршрутах загального користування, не мають права відмовляти пільговикам. Крім того, безкоштовні для хворих з нирковою недостатністю та пільгові перевезення передбачені умовами договорів, які укладаються між облдержадміністрацією та перевізниками. З 2016 року витрати перевізнику в такому випадку мають компенсуватися за рахунок місцевих бюджетів.

З огляду на це, облдержадміністрація спільно з РДА та органами місцевого самоврядування опрацювала питання розроблення місцевих програм відшкодування витрат від пільгового перевезення окремих категорій громадян.

На сьогодні такі програми діють у Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Ічнянському, Городнянському, Козелецькому, Ніжинському, Носівському, Новгород-Сіверському, Прилуцькому, Сосницькому, Талалаївському районах, містах Ніжин, Прилуки, Чернігів. Наразі з місцевих бюджетів профінансовано понад 60 мільйонів гривень за пільгові перевезення громадян автомобільним транспортом.

Незважаючи на проведену в області роботу та досягнуті домовленості, останнім часом на гарячу лінію голови облдержадміністрації, до мене особисто надходить багато скарг громадян щодо відмов у продажу пільгових квитків – як зі сторони водіїв автобусів, так і касирів автовокзалів. Зазначений стан речей неприпустимий, – наголосила Юлія Свириденко. – Особливу увагу звертаю на таку пільгову категорію як учасники антитерористичної операції та члени їх сімей, родини загиблих (померлих) воїнів АТО.

За результатами обговорення прийнято ряд рішень. Зокрема, до складу робочої групи з організації відпрацювання заходів щодо припинення регулярних пасажирських автоперевезень без відповідних дозвільних документів будуть включені представники громадськості: Вадим Піщур – член громадської організації «Центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс» та Святослав Смолин – член Ради ветеранів АТО.

Управлінню Укртрансбезпеки в області доручено підготувати інформацію про нелегальних перевізників та їх транспортні засоби.

Крім того, автоперевізникам, які працюють на міських, приміських, міжміських автобусних маршрутах загального користування, вкотре наголошено про безумовне дотримання вимог чинного законодавства України стосовно пільгових перевезень пасажирів, у тому числі учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода