back

Мобілізації немає. Проводимо лише збори з резервістами оперативного резерву першої черги та підрозділами тероборони, – Міністр оборони

06-12-2018 15:24

На цьому вчора, 6 грудня, під час прес-брифінгу наголосив Міністр оборони України Степан Полторак. Він підкреслив, що підготовка буде проводитися різнопланова і залежатиме від рівня підготовки військовослужбовця, його посади, плану розподілу в підрозділи, а також від інших чинників залежно від обстановки.

Підготовка триватиме один день для військових, які мають досвід участі у бойових діях. Також це може бути 10 днів, може бути і два тижні. Максимальний термін проведення – 20 днів, – повідомив Степан Полторак.

Глава оборонного відомства поінформував про початок роботи з комплектування навчальних центрів Збройних Сил України та зазначив:

Цей резерв перебуватиме не в бойових частинах, хоча певна його частина буде призначена для поповнення бойових частин. Хлопці, які сьогодні приходять у військкомати і стоять у першій черзі резерву, будуть відбувати в навчальні центри для проведення перевірки їхніх вмінь, знань і проведення занять.

Жодних проблем з комплектуванням немає. Переважна більшість бажає прийти до військкоматів і стати до строю. Це значно перевищує нашу потребу на сьогодні.

 

 

За інформацією Міністерства оборони України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода