back

Підсумки та плани: національно-патріотичне виховання як основа роботи з молоддю Чернігівщини

05-12-2018 13:40

У День волонтера та напередодні свята Збройних Сил України в облдержадміністрації говорили про результати реалізованих ініціатив у сфері національно-патріотичного виховання, а також планували роботу надалі.

Участь у профільній Координаційні раді взяла заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, представники структурних підрозділів ОДА, громадськість.

— Крила української армії — це волонтери. Я впевнена, що згодом історики, розповідаючи про події сьогодення, чільне місце у відродженні українського війська відведуть саме людям доброї волі. Натомість військовою силою та міццю духу українських синів, які стали на захист рідних кордонів, не маючи достойної бази, захоплюється світ, — зауважила Наталія Романова. — Наше заи вдання навчити молодь цінувати це та слідувати такому прикладу.

 Варто зазначити, що за обласною Програмою з бюджету цьогоріч виділено 455 тисяч гривень на організацію заходів патріотичного спрямування. 159 тисяч виділено на фінансову підтримку проектів громадських організацій.

 6 громадських організацій отримали змогу реалізувати власні ініціативи. До слова, громадськість завжди активна при підготовці тематичних заходів, що організовують і структурні підрозділи. Сподіваємося, й надалі матимемо таку співпрацю, — зазначила директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Ніна Лемеш.

Читати також: БатуринФест «Шабля»: в найкращих козацьких традиціях для сучасних українців

Чи не найбільша частина усіх заходів проходить у школах та ДНЗ. Це дозволяє охопити більшу аудиторію та інтегрувати національно-патріотичну складову в щоденний навчально-виховний процес.

Цікавий факт: одна з найпопулярніших тематичних ігор серед учнів — «Джура». Якщо в перший рік її впровадження участь у ній брали лише три команди з області, то цьогоріч на Чернігівщині налічувалося 36 роїв. Представники Придесення демонструють гарні результати у Всеукраїнських змаганнях.

Читати також: Микола Конопацький: «Джура» перестала бути просто грою, а трансформувалася у потужний патріотичний дитячо-юнацький рух

Учні з Остра змагалися на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»)

Не можна оминути увагою й заходи, спрямовані не лише на учнівську молодь. За чотири роки дії акції «Бібліотека українського воїна» Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка зібрала 3 тисячі 553 книги вітчизняної, зарубіжної художньої літератури, науково-популярних, довідкових видань.

Область представлена і в Загальноукраїнському проекті культурної інтеграції «Український Донбас». Наші творчі колектив мали три гастрольні тури у Краматорську Покровську, Маріуполі, Волновасі, Сартані, Мар'їнці та Сєверодонецьку.

 Читати також: Донбас — це не лише терикони

До слова, Чернігівщина днями долучилася до Всеукраїнської Естафети Єднання, що присвячена 100-річчю Соборності України.

 Читати також: Привіт Сумам з Чернігова: місто над Десною передало Всеукраїнську Естафету Єднання

— Почесно, що у більшості заходів участь беруть батьки полеглих героїв АТО. Це робить спілкування з дітьми ще більш невимушеним, однак дуже змістовним, — наголосила Наталія Романова.

Читати також: В обласному центрі відкрили каплицю на честь воїнів, полеглих за Україну

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода