back

Два чернігівські театри — переможці фестивалю-премії «ГРА»

05-12-2018 11:54

Цьогоріч вперше в Україні відбувся театральний фестиваль-премія «ГРА». Його учасники поборолися за перемогу в шести самостійних номінаціях: «За найкращу драматичну виставу», «За найкращу виставу для дітей», «За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу», «За найкращу хореографічну/балетну/пластичну виставу», «За найкращу виставу камерної сцени», «За найкращу пошуково-експериментальну виставу».

У перших двох номінаціях переможцями стали чернігівські обласні заклади: академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка (за виставу «Вій. Докудрама») та театр ляльок імені Олександра Довженка (за виставу «Ангелик, що загубив зірку»).

Відбір учасників здійснювався у декілька етапів. Усього надійшло 74 заявки. У червні цього року за підсумками попередніх переглядів експертна рада оприлюднила лонг-лист з п’яти вистав у кожній із шести номінацій. Після перегляду наживо вистав першого етапу список скоротився до двох вистав у кожній номінації.

Упродовж листопада проходив фінальний етап всеукраїнського фестивалю: показ вистав-номінантів на театральних майданчиках Києва та їх перегляд членами міжнародного журі.

Детальніше у сюжеті телеканалу «Дитинець»:

 

 

За інформацією Чернігівського обласного академічного
 українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка
та Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода