back

У безробітних з’являться кар’єрні радники

05-12-2018 | 11:15

З 1 січня 2019 року змінюються підходи в роботі фахівців служби зайнятості – набуває чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, а разом з ним впроваджується інститут кар’єрних радників. Про це йшлося на навчальному семінарі, що відбувся днями у Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Кар’єрний радник має забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування професійного зростання з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

Впроваджується профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їх працевлаштування. Тобто через анкетування, участь у тренінгах та інших навчальних заходах вивчатиметься зацікавленість безробітних у працевлаштуванні з урахуванням їх професійних навичок та кваліфікацій.

Крім того, вводяться індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування. Такий план буде спільною програмою дій кар’єрного радника та зареєстрованого безробітного, що міститиме спільні зобов’язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечуватиме індивідуальний супровід і організацію надання послуг.

Діяльність кар’єрних радників дозволить покращити сервісне обслуговування клієнтів служби зайнятості і забезпечити ефективне працевлаштування громадян, — переконана начальник Управління організації надання соціальних послуг обласного центру зайнятості Любов Бершадська.

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості