back

Відбулося друге засідання комітету Громадської ради з питань реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини»

29-11-2018 | 12:46

28 листопада на розширеному засіданні комітету Громадської ради при ОДА з питань реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини» була продовжена розмова щодо концепції розвитку території Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» в рамках природоохоронного та історико-культурного законодавства.

Члени Громадської ради, представники ініціативних груп із захисту зелених зон Чернігова, Департаменту агропромислового комплексу, екології та природних ресурсів ОДА, КП «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради заслухали інформацію про археологічні пам'ятки, що розташовані на території РЛП «Ялівщина», обговорили етапи створення та пропозиції щодо розбудови регіонального ландшафтного парку.

Пропозиції стосувалися одного з пріоритетних напрямів розвитку РЛП — використання його туристичного потенціалу. Учасники зібрання висловили спільну позицію — це не мають бути типові рішення. Натомість запропоновано створювати на базі об’єктів археологічної спадщини унікальні туристичні об’єкти, цікаві для чернігівців та гостей міста. Наприклад, зробити реконструкцію стоянки вікінгів. При плануванні та будівництві необхідно забезпечити захист та збереження культурної спадщини.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА