back

Облдержадміністрація «стукатиме в усі двері»: працівники «ЧеЗаРи» мають отримати зароблене якнайшвидше

21-11-2018 11:55

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова сьогодні зустрілася з представниками трудового колективу ПАТ «ЧеЗаРа». Тема розмови болюча для обох сторін діалогу: значна заборгованість по заробітній платі.

За офіційними даними, підприємство не виплатило працівникам 2,8 мільйона гривень, завинило і Пенсійному фонду.

Як повідомив керівник підприємства, сьогодні завод має отримати півтора мільйона гривень. Кошти розподілять рівними частками. Ще один транш очікується наступного тижня.

— Мені особисто соромно, що унікальні кадри потужного економічно активного підприємства вимушені вибивати зароблене через суд. Облдержадміністрація не має права втручатися у господарську діяльність приватного акціонерного товариства. Однак, сидіти, склавши руки, ми не збираємося.

Наразі ОДА з власної ініціативи підготувала відповідні листи до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, який був захоплений виготовленими на заводі безпілотниками, а також до Павла Букіна, Генерального директора «Укроборонпрому», чиї замовлення виконує «ЧеЗаРа».

Облдержадміністрація готова і буде вести перемовини з профільними міністерствами, — зауважила Наталія Романова.

Заступник голови ОДА зазначила, що підприємство має на складах готову продукцію. Втім, через закриття ринку з країною-агресором потрібен час для пошуку нових партнерів. Також завод чекає розрахунку вже за реалізовані деталі.

До слова, після вдалого запуску РН «Антарес», деталі до якого теж виготовляла «ЧеЗаРа», завод має отримати додаткові кошти.

Читати також: NASA успішно запустило ракету з деталями родом з Чернігівщини

—  «ЧеЗаРа» має зберегти репутацію для отримання замовлень і надалі. Та сила заводу — в його працівниках, які не повинні зазнавати таких принижень, — наголосила Наталія Романова.

Принагідно, з трудовим колективом заводу поспілкувалися представники відділення Служби посередництва і примирення в області. Фахівці роз’яснили особливості механізму вирішення трудових спорів. Окрім того, надано практичну допомогу щодо оформлення необхідних документів.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода