back

Успішній реформі з децентралізації та амбітним планам держави загрожує зрив виборів у громадах

07-11-2018 10:00

Противники найуспішнішої реформи — децентралізації – судовим позовом поставили під загрозу не лише проведення перших виборів в ОТГ, а й прагнення людей до розвитку громад, можливість отримати зміни на краще.

До Окружного адмінсуду Києва подано позов з вимогою скасувати призначені на 23 грудня 2018 року перші вибори у 34 ОТГ. До цього списку ввійшли й три ОТГ Чернігівської області: Борзнянська міська, Озерянська та Новобілоуська сільські.

«Наша позиція: заходи забезпечення позову не можуть жодним чином зупинити процес призначення, підготовки та проведення виборів», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Частиною четвертою статті 151 КАС України визначено, що заходи забезпечення позову, які застосовує суд, не можуть зупиняти, унеможливлювати або в інший спосіб порушувати безперервність процесу призначення, підготовки і проведення виборів.

Ухвалене рішення Окружного адмінсуду Києва суду про зупинення дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання територіальних рад жодним чином не впливає на призначені вибори в ОТГ.

Тепер ключовою й принциповою є позиція ЦВК! Зокрема щодо неприйнятності врахування рішення суду в якості підстави для скасування вже призначених виборів. Ухвала Окружного адміністративного суду міста Києва від 2 листопада 2018 року не є достатньою правовою підставою для зупинення реалізації постанови ЦВК № 156 від 12.10.2018 в частині проведення виборів в ОТГ та не може вплинути на виборчий процес.

Чекаємо на позитивне рішення ЦВК!

Вибори у 34 ОТГ мають відбутись! Так само як і в інших 125.

За роки реформи ми неодноразово пересвідчувалися, що противники децентралізації, прикриваючись інтересами мешканців громад, намагаються зупинити реформу, яка не подобається тим, хто втрачають політичний чи фінансовий вплив на території, де створюються спроможні громади.

Найуспішніша реформа децентралізації – незворотна!», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Довідково. Позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою скасувати призначені на 23 грудня 2018 року перші вибори у 34 об’єднаних територіальних громадах подав 2 листопада цього року народний депутат України Артем Вітко.

 

За інформацією Міністерства регіонального
розвитку, будівництва та ЖКГ України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода