back

Досвідом виховання підростаючого покоління поділилася Новгород-Сіверщина

05-11-2018 14:22

Науково-дослідницькі та соціальні проекти як засіб формування соціальної та громадянської компетентності сучасних учнів – тема семінару, який відбувся минулого тижня на базі Новгород-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського.

В обговоренні взяли участь учителі географії, біології, екології, історії та учні з більшості шкіл області. Свій практичний досвід представили автори проекту «Living lesson», що реалізується Новгород-Сіверською районною громадською організацією «КНЯЖИЙ ГРАД» на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Під час заходу мова йшла про розвиток соціальних та комунікативних компетентностей дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах (діти-сироти, напівсироти, діти, що знаходяться під опікою, діти з малозабезпечених та багатодітних родин). Також розглядалися питання організації науково-дослідницької діяльності школярів; національно-патріотичного та екологічного виховання підростаючого покоління; впровадження новітніх методів та форм освітньої діяльності в позакласній роботі.

До слова, у ході семінару намічені шляхи співпраці щодо реалізації спільних подібних навчально-розвиваючих та виховних проектів. Зокрема, з педагогами Семенівщини, Сосниччини, Корюківщини та Борзнянщини.

Крім того, для представників учнівської молоді проведена навчальна екскурсія еколого-краєзнавчим маршрутом проекту «Living lesson». Також юні учасники семінару мали змогу ознайомитися з історичними пам’ятками древнього Новгорода-Сіверського, спуститися до підземного ходу та прогулятися до Північної вежі Спасо-Преображенського монастиря.

 

За матеріалами Новгород-Сіверської районної
громадської організації «КНЯЖИЙ ГРАД»

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода