back

Майже сім тисяч працівників соціальної сфери області 4 листопада відзначатимуть своє професійне свято

02-11-2018 11:25

Сфера нашої діяльності досить різноманітна, адже маємо забезпечити реалізацію державної політики стосовно соціального захисту населення. Це питання реабілітації та різного роду адаптації, проблеми працевлаштування та виплати заробітної плати, реалізація пільг і отримання адресних допомог, житлових субсидій, соціальна підтримка та надання відповідних послуг вразливим верствам населення тощо, — каже директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Олег Русін.

До слова, до органів соціального захисту входять 27 управлінь різного рівня підпорядкування. Також діє мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У підпорядкуванні Департаменту — обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, обласний ЦСССДМ, обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обласний центр соціально-психологічної допомоги. Також послуги надають 4 центри комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, 9 будинків-інтернатів та 38 установ соціального обслуговування. До речі, працівники останніх надають соціальні послуги майже 42 тисячам громадян. При цьому навантаження на одного соцробітника на Чернігівщині становить 10 осіб при нормативному показнику для сільської місцевості — 6.

Варто зазначити, що у центрах комплексної реабілітації дітей з інвалідністю щороку отримують послуги понад 1,5 тисячі дітей. Такі центри знаходяться у Чернігові, Ніжині та Прилуках, а також у Козелецькому районі.

Серед інтернатних установ — два геріатричні пансіонати, розраховані на 815 ліжко-місць (наразі в них проживає 575 осіб), та шість психоневрологічних інтернатів на 1030 ліжко-місць. Функціонує дитячий будинок-інтернат для дітей з вадами фізичного, розумового розвитку та психічними розладами на 130 ліжко-місць.

Вчасні перерахунки та виплати пенсій в області забезпечують майже 800 працівників управлінь Пенсійного фонду.

Серед установ соціальної сфери важливе місце посідають служба зайнятості, Управління Держпраці, служби у справах дітей, відділення фондів соціального захисту інвалідів та соціального страхування.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода