back

За порушення умов найманої праці – штраф майже 112 тисяч гривень

31-10-2018 09:13

Починаючи з 5 жовтня цього року інспектори праці профільного Управління в області спільно з партнерами провели 56 контрольних заходів щодо виявлення нелегальної зайнятості. 

Результат — у 5 роботодавців виявили факти використання найманої праці 15 осіб без належного оформлення трудових відносин.

На порушників накладено фінансові санкції за статтею 265 КЗпП України – 30 мінімальних заробітних плат за одного працівника без належного оформлення трудових відносин, що на даний час становить 111 тисяч 690 гривень.

Нагадаємо, у вересні в області затверджений План спільних превентивних заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості та доходів населення.

Виконавці Плану – Управління Держпраці у Чернігівській області, Головне Управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області, Головне Управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, органи місцевого самоврядування, інші соціальні партнери.

У рамках Плану посадовці відомств брали участь у засіданнях при обласній та районних держадміністраціях і виконкомах міських рад; відвідували з превентивними інформаційно-роз’яснювальними заходами колективи підприємств, установ і організацій області, розповідаючи працівникам і керівникам підприємств про переваги легальної праці, недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками; доводили розміри фінансових санкцій та юридичні наслідки порушень законодавства про працю. На сьогодні в області проведено понад 200 інформаційно-роз’яснювальних заходів.

Управління Держпраці у Чернігівській області попереджає: лише офіційно працевлаштовані громадяни мають гарантоване і захищене право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, усі соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством України!

Дотримання вимог трудового законодавства позбавляє роботодавця ризику отримати суттєві фінансові санкції за використання незадекларованої праці!

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода