back

Ічнянщина сьогодні: більше 140 будинків відновлено

24-10-2018 16:51

Загальна статистика: 258 будинків пошкоджено, з них 16 не підлягають відновленню, 4 будинки знищено.

Першочергово ремонтують дахи. Поступово відновлюють вікна. До слова, для будівельних робіт ДСНС Рівненької області додатково направила 20 осіб.  Також відновлюються будинки, що є підвідомчими Міністерству оборони.

Юлія Свириденко, виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА:  Зараз всі роботи ведуться за кошти місцевого бюджету та благодійників. Документи на компенсацію в Мінекономрозвитку та Мінрегіон уже подали. Загальна сума —  близько 7 мільйонів гривень. Першочергово це гроші для школи (селище Дружба). Туди треба повертати дітей. Зараз більшість з них на відпочинку в санаторіях.

Коли будуть кошти на компенсацію за зруйноване (чи аварійне) житло — поки мають відповідні акти обстеження 9 таких будівель — невідомо. Адже відповідні документи має опрацювати три міністерства. Втім, Прем’єр-міністр запевнив, що це буде максимально швидко, як того дозволяє процедура.

Як повідомила виконуюча обов’язки голови Ічнянської РДА Валентина Рябчун, родини із зруйнованих будинків прилаштовані. Одна з них  (мама і двоє дітей) перебуває в лікарні Парафіївки, ще одна сім’я проживає у гуртожитку місцевого ліцею. Решта — у родичів.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода