back

Ічнянський район: ситуація станом на 18:00 13 жовтня

13-10-2018 18:34

Сьогодні з 17:00 до 18:00 на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалась детонація боєприпасів (до 44 вибухів).

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Станом на 18:00 авіацією ДСНС було здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу, двома пожежними літаками проведено 12 скидів води у межах арсеналу, вертольотом поза технічною територією – 19 скидів. Усього з початку робіт здійснено 97 скиди води. Пожежно-рятувальні підрозділи забезпечують безперебійне наповнення пожежних водоймищ.

Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 49 заявок (протягом минулої доби — 37, всього з початку робіт — 196 заявок).

Проводиться розвантаження вибухонебезпечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу.

Опрацьовано питання з громадською організацією "СЄВЄР" та Чернігівським міським телебаченням щодо залучення БПЛА для проведення аерофотозйомки територій.

Організовано чергування 11 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж у сел. Дружба та на адміністративній території арсеналу. Зокрема, пожежно-рятувальні відділення 1 раз залучалися до гасіння настилу в лісі поблизу с. Августівка (2 відділення) та 3 рази для допомоги підрозділам ЗСУ на технічній території арсеналу (4 відділення).

У сел. Дружба в пункті обігріву організовано гаряче харчування.

Психологи ДСНС продовжують надавати психологічну допомогу населенню. За весь час вони допомогли 2000 осіб.

Триває інформаційно-роз’яснювальна робота серед місцевих мешканців: встановлюються попереджувальних знаки про мінну небезпеки, розповсюджуються листівки про  порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів
(усього роздано понад 5  тис. штук).

З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів, який передбачено для проведення відновлювальних робіт (шифер – 3 тис. шт., скло 400 м.кв., плівка 1 тис. м. кв., цементу – 5000 кг, брусу дерев’яного – 12 м.куб., фарба – 5500 кг, цвяхи – 300 кг). Для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення створено 30 робочих груп.

Для забезпечення публічного порядку та недопущення мародерства у населених пунктах, що входять до 16-кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами. Залучено 15 спільних патрулів Національної поліції та Національної гвардії: 10 автомобільних та 5 піших. Встановлено 4  пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

У 2 пунктах прийому  (м. Прилуки та смт Парафіївка) на даний час розміщено 92 особи (серед них — 1 дитина), організовано їх життєзабезпечення, надається медична та психологічна допомога, забезпечено гаряче харчування. Проводилася дезінфекція у місцях, що були визначені як приймальні пункти евакуації.

Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню. Зосереджено 42 тонни харчів, 8 тонн, 800 кг побутової хімії, 500 кг засобів особистої гігієни.

Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечено доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів для населення.

З усієї країни надходять гуманітарні вантажі для жителів Ічнянщини, які опинилися у скрутних умовах через надзвичайну події на військових складах. Свою допомогу надають небайдужі громадяни, державні органи, підприємства, благодійні організації. Надійшли гуманітарні вантажі з Миколаївської, Харківської областей, Печерської РДА у м. Києві. Серед отриманих будматеріалів — шифер, цемент, руберойд, гіпсокартон, цегла, скло і віконні блоки тощо

Відновлено електропостачання та стаціонарний телефонний зв’язок до всіх населених пунктів району

Організовано цілодобову роботу «гарячої лінії» за номерами (0462) 678-274, (0462) 676-003.

З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін залучено сили і засоби загальною чисельністю 533 особи та 133 одиниці техніки.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За інформацією Державної служби України
з надзвичайних ситуацій
та Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода