back

Вітання з Днем захисника України

14-10-2018 08:00

Шановні жителі Чернігівщини!

Прийміть найщиріші вітання з Днем захисника України та святом Покрова Пресвятої Богородиці!

З давніх давен ці два свята поєднувалися у національній свідомості українців. За заступництвом до Божої Матері зверталися Ярослав Мудрий та Володимир Мономах, Пресвяту Діву Марію вважали своєю покровителькою запорозькі козаки, саме 14 жовтня обрали захисники України символічним днем заснування УПА.

Сьогодні ми не тільки зміцнюємо українське військо, а й відроджуємо українську церкву. Власна церква — гарантія духовної свободи, частина державницької проєвропейської та проукраїнської стратегії, яку Україна послідовно втілює в життя впродовж останніх чотирьох років.

Цього дня ми вшановуємо всіх, хто зі зброєю в руках боронив і боронить волю, територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Завдяки їх звитязі та патріотизму Україна продовжує свій рух до європейської спільноти. І сьогодні наші військовослужбовці стоять на сторожі не лише своєї країни, а й усієї Європи, захищаючи її від нового переділу. Увесь світ розуміє це і тому підтримує Україну.

Проте ніхто не взмозі вирішити наші проблеми, крім нас самих. І українцям це під силу. Доказ цього — консолідація зусиль для подолання наслідків надзвичайної ситуації на Ічнянщині, коли оперативно та скоординовано діяли і військові підрозділи, і служба з надзвичайних ситуацій, і правоохоронці, і волонтери та звичайні громадяни.

Завдяки внеску кожного Ічнянщина повертається до усталеного життя. Там ще багато роботи — потрібно убезпечити територію, відремонтувати будівлі, відновити енергопостачання. Проте всі разом ми здолаємо біду.

Шановні земляки!

Вітаю з Днем захисника України кожного, кому небайдужа її доля — усіх, хто мужньо й непохитно протистоїть ворогові, хто своєю щоденною працею розбудовує і зміцнює країну, хто будь-якої хвилини готовий прийти на допомогу співвітчизникам.

Тож нехай Свята Покрова поверне мир та спокій в Україну, наповнить наші серця вірою, любов'ю та радістю.

 

Зі святом!

 

В.о. голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода