back

Юлія Свириденко: Взаємопідтримка в надзвичайних ситуаціях формує громадянську свідомість

11-10-2018 08:12

Для постраждалих через вибухи боєприпасів на військових складах Ічнянщина продовжує отримувати гуманітарні вантажі з міст та районів Чернігівщини. Не залишилися осторонь біди й жителі інших областей. Зокрема, значну підтримку надали Миколаївська та Харківська області.

Так, Миколаївська облдержадміністрація передала близько п’яти тонн продуктів харчування та товарів першої необхідності. Це крупи, макаронні вироби, овочі, фрукти, питна вода, теплий одяг, засоби гігієни та інше. Допомогу вже отримують евакуйовані.

 

 

На ситуацію, що склалася на Чернігівщині, миттєво відреагували і в Харківській області. За інформацією місцевої ОДА, підприємці зібрали близько 22 тонн продуктів для постраждалого населення. Це товари першої необхідності (борошно, крупи, макаронні, м'ясні, хлібобулочні вироби, овочі, вода, сир тощо). Облдержадміністрація готова й надалі надавати гуманітарну допомогу Чернігівській області. І не тільки продуктами харчування: також збиратимуть заявки на будівельні матеріали.

 

 

Є попередня домовленість з Печерською райдержадміністрацією у м. Києві про доставку вкрай важливих речей для жителів Ічнянщини.

Усі небайдужі жителі Чернігівщини теж можуть долучитися до збору гуманітарної допомоги. Нагадаємо, що в області працюють відповідні пункти. Зокрема, один із них організували в місті Чернігові у приміщенні дитячого навчально-реабілітаційного центру № 2. Сюди з вівторка містяни приносять теплі речі, ковдри, засоби гігієни, продукти харчування тривалого зберігання. Частину зібраних речей уже доставили у Парафіївку.

 Жителі Ічнянщини вчора також отримали допомогу, принесену жителями Чернігова до Обласного молодіжного центру та Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

 

 

Долучилися до збору гуманітарної допомоги апарат та профком Чернігівської облдержадміністрації. Для жителів постраждалої території передано продукти харчування (тушонку, печиво, цукерки, чай, каву, цукор).

 

 

– Біда, яка торкнулася тисяч жителів Ічнянщини, виявила, наскільки ми можемо відчувати чужий біль і згуртовуватися для допомоги. Те, як велика кількість небайдужих людей – представників громадських та релігійних організацій, бізнесу, різних установ та закладів – відреагували на надзвичайну подію, вкотре доводить силу громадянського суспільства. Проходячи складні випробовування, ми усі стаємо сильнішими, відповідальнішими, спроможними спільно долати труднощі, – переконана виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода