back

Оперативно про стан справ в Ічнянському районі

10-10-2018 10:04

На чергове засідання члени обласного оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі зібралися сьогодні о 5 ранку.

Провела засідання виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко, після чого відбула на Ічнянщину, щоб на місці особисто координувати роботу відповідних служб. До речі, тут постійно перебуває її заступник Сергій Сергієнко. 

Як доповіли представники ДСНС області, завдяки своєчасному оповіщенню населення та оперативному залученню 35 автобусів вдалося у найкоротший термін евакуювати понад 12500 осіб з міста Ічня та 30 прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-ти кілометровій зоні.

У лікувальних закладах області створено резерв ліжок та лікарських засобів для надання екстреної медичної допомоги постраждалим, приведені до готовності бригади екстреної медичної допомоги першої та другої черги. Із 163 пацієнтів, які перебували в Ічнянській центральній районній лікарні, до Парафіївського Центру первинної медико-санітарної допомоги евакуйовано 79 осіб, 10 – до стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування населення села Крупичполе, решта – у супроводі родичів залишили лікувальний заклад.

В 11 евакуаційних пунктах розміщені 2277 осіб, із них 256 дітей. У пунктах прийому організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога.

Евакуаційні заходи тривають.

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах поблизу складу органами влади вжито наступні заходи: відключені від газопостачання місто Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району; тимчасово припинений рух потягів через станцію Ічня; автомобільний транспорт спрямовується в об’їзд зони надзвичайної ситуації; повітряний простір закритий у радіусі 30 км.

З метою проведення першочергових рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін були зосереджені сили і засоби загальною чисельністю понад тисячу осіб та 212 одиниць техніки.

На випадок ускладнення оперативної обстановки створено резерв ДСНС чисельністю 109 осіб та 23 одиниці пожежної техніки, приведені в готовність два пожежні літаки, медичні літак і вертоліт.

У резерві знаходяться 7 пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька.

Підрозділами ДСНС ліквідовані 5 пожеж за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів, у місті Ічня та селі Августівка.

На даний час інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода